Historie

Bakkerij Voordijk is een familiebedrijf waar inmiddels de 6e generatie met veel enthousiasme al meer dan 100 jaar dagelijks alle producten vers bakt. 

In 1897 vestigde Goris Voordijk, van wie de vader en grootvader bakkersknecht op Flakkee waren, zich als bakker in de kerkstraat in Oud-Beijerland. Met de “Beestenmarkt” in oktober was het hoogtij met de verkoop van oliebollen. Alhoewel er geen beestenmarkt meer is, stamt uit deze tijd de term “oliebollenbakker Voordijk”. In 1919 verhuisde het bedrijfje naar de Molendijk 42. In de loop der jaren kwam zoon Johannes  in de bakkerij en volgde zijn vader op.

De jongste zoon van Johannes, Gerlé, kwam daarna in de winkel. In 1969 nam hij het bedrijf over en het assortiment werd uitgebreid met banket. De drie zonen van Gerlé zijn als zesde generatie actief in de bakkersbranche. De vestiging in Oud-Beijerland wordt gerund door Kees Voordijk. De oudste zoon Hans is eigenaar van de bakkerij “Den Soeten Inval” in Goes.

Bakkerij Voordijk Ridderkerk is in 2007 gestart door Geert en Ina Voordijk en heeft 3 winkels, in Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

Wij hopen u binnenkort in één van onze winkels te mogen begroeten! 

1897
Oud-Beijerland

Opening bakkerij

In 1897 vestigde Goris Voordijk, van wie de vader en grootvader bakkersknecht op Flakkee waren, zich als bakker in de kerkstraat in Oud-Beijerland. Met de “Beestenmarkt” in oktober was het hoogtij met de verkoop van oliebollen. Alhoewel er geen beestenmarkt meer is, stamt uit deze tijd de term “oliebollenbakker Voordijk”.

1919
Oud-Beijerland

Verhuizen

In 1919 verhuisde de kleine bakkerij naar de Molendijk 42 in . In de loop der jaren kwam zoon Johannes in de bakkerij en volgde zijn vader op.

Goris Voordijk (4e generatie) zit voor de nieuwe winkel.
1965
Oud-Beijerland

Bakkerskar

Gerlé Voordijk sr (6e generatie) bezorgde het brood nog aan huis. Oud-Beijerland was destijds ingedeeld in wijken, zodat iedere wijk zijn eigen bakker had. Bij de oude generatie Oud-Beijerlanders staat dit nog steeds op het netvlies.

2007
Ridderkerk

Bakkerij Voordijk Ridderkerk

Bakkerij Voordijk Ridderkerk is in 2007 gestart door Geert en Ina Voordijk.

2012
Hendrik-Ido-Ambacht

2e winkel geopend in Hendrik-Ido-Ambacht

Na succesvolle jaren in Ridderkerk opent Bakkerij Voordijk haar 2e winkel in Hendrik-Ido-Ambacht.

2018
Zwijndrecht

3e winkel geopend in Zwijndrecht

In 2018 nemen Geert en Ina Voordijk Patisserie Kapinga in Zwijndrecht over en na een flinke verbouwing starten ze hun 3e winkel.

2019
Zwijndrecht

Verhuizing naar Winkelcentrum Walburg

In 2019 verhuist de winkel in Zwijndrecht van de Passage naar Winkelcentrum Walburg en wordt geopend op vrijdag 18 oktober 2019.

2020
Ridderkerk

Grote verbouwing winkel Ridderkerk

In week 16 is de gehele winkel in Ridderkerk verbouwd en vernieuwd. Tijdens deze periode was een noodwinkel aan de voorzijde aanwezig om onze trouwe klanten te kunnen blijven bedienen. Op 20 april is onze winkel feestelijk geopend!

2021